PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Giv den nye bordplade en gang olie

Forlæng holdbarheden på din nye bordplade med en effektiv oliebehandling. Få gode råd til processen her!

Læsetid: ca. 2-5 minutter 

Nye, ubehandlede bordplader af træ er meget udsatte, indtil de får en effektiv overfladebehandling. Det kan du fx klare med Trip Trap Køkkenbordsolie - der også sagtens kan anvendes på sofabordet og alle andre typer møbler af nyt, ubehandlet træ.

Olien kan i øvrigt tones i mange nuancer, så du behøver ikke at holde dig til det naturlige træ-look!

Sådan olierer du køkkenbordspladen

Det er af essentiel betydning, at man kommer godt fra start med sin nye bordplade. Det kræver således den rette formel på korrekt oliering af bordpladen. Vi viser herunder en trin for trin vejledning med udgangspunkt i Trip Trap Køkkenolie. Vær opmærksom på, at fremgangsmåden kan være anderledes, hvis du har valgt en anden køkkenolie.

Trin-for-trin vejledning

Trin 1 - Slib overfladen

Slib bordpladen med sandpapir i korn 120 -180 mm og støvsug bordpladen herefter.

 

Trin 2 - Rens bordpladen med Trip Trap Trærens

Nu er bordpladen klar til en grundig rengøring med Trip Trap Trærens blandet med vand i forholdet 1:20. Efter afrensning er det vigtigt, at bordpladen tørre i minimum 4 timer ved 20 grader.

Trin 3 - Omrør og fordel olien

Inden du påfører olien er det essentielt, du får omrørt olien grundigt. Fordel nu køkkenbordsolien med en klud, pensel eller rulle. Sørg for at olien er smurt jævnt ud over hele fladen. Du skal regne med, at 1 dl olie rækker til cirka 2 m2.

 

Trin 4 - ventetid

Vent i ca. 30 min. ved 20 grader, mens olien trænger godt ind i træet. Skulle der opstå tørre områder påføres mere olie.


Trin 5 - Poler

Brug en rød/hvid Trip Trap Håndskrubber Flex til at "slibe" i den våde olie i træetsretning - det sikrer en mere jævn og ensartet indtrængning.

 

Trin 6 - Fjern overskydende olie

Efter cirka 20 minutter skal du fjerne al olie, der ikke er trukket ned i træoverfladen - ellers risikerer du, at overfladen bliver blakket. Tør olien op med rene fnugfri klude og sørg for at brænde kludene efter brug, ellers kan de selvantænde!

Trin 7 - Hviletid

Nu skal pladen hvile i ca. 1 time før trin 3-6 gentages.

Trin 8 - Sidste behandling

Bordpladen har godt af at blive behandlet 2-3 gange inden brug. Når du giver den sidste behandling, skal du slibe i den våde olie med vådslibepapir i korn 280-320, inden du tørrer den overskydende olie af.

Trin 9 - Brugstør efter 24 timer

Efter 24 timer kan du anvende bordet, for her er olien tørret ind. Olien er dog først gennemhærdet efter ca. én uge, hvorfor bordfladen skal behandles med forsigtighed i denne periode. Spildes der vand, skal det altså straks tørres op.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk