PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sænk varmeregningen med udvendig isolering

Her kan du læse om Rockwool's Red Air og finde inspiration til en facaderenovering, der samtidig kan spare dig for mange dyre varmekroner.
Læsetid: 2-3 minutter 
 
Udvendig isolering har en lang række fordele frem for traditionel, indvendig isolering: Du skal ikke bruge kostbare kvadratmeter til isoleringen, rummene i huset bliver ikke forvandlet til en byggeplads, og så får du i tilgift en hel ny facade. 
 
 
REDAir systemet består af facadebatts og særlige brædder, der monteres direkte på facaden i én arbejdsgang. De specielle brædder danner så underlag for en hvilken som helst form for facade-beklædning af fx brædder eller plader - bare de ikke vejer mere end 50 kg pr. m2. 
 

Sådan får du en ny facade

REDAir systemet kan anvendes på de fleste facader - fx beton, letbeton teglsten eller træ og er velegnet til både nybyggeri og renovering.  


Trin 1

I beton bores et hul på 6,5 mm, og skruerne skrues - uden plugs - direkte i betonvæggen.
 
 

Trin 2

Væggen kræver ikke forbehandling, isoleringen kan monteres direkte på eksisterende facade. Dog kan en meget skæv eller hullet facade kræve en opretning.
 
 

Trin 3

På træfacader (OSB, Plywood eller massivtræ) kan REDAir monteres direkte på underlaget med medfølgende skruer uden forboring.
 
 

Trin 4

Ved facadeisoleringsprojekter anbefales det at grave soklen fri og montere sokkelbatts minimum 60 cm under terræn og evt. sørge for etablering af dræn. Sokkelbatts kan pudses, eller de kan monteres med egnet plademateriale udenpå.
 
 

Trin 5

De første REDAir facadebatts monteres fra hjørnet i hele plader. Det anbefales at måle facaden op, så der opnås så store stykker i begge sider af facadevægen som muligt. Isoleringen monteres med de medfølgende skruer og skiver. Metoden er tidsbesparende, fordi isolering og brædder monteres i én arbejdsgang.
 
 

Trin 6

REDAir facadebatts findes i dimensioner fra 100 mm til 250 mm. Systemet kan bruges til isoleringslag på samlet op til 350 mm - svarende til de specielle skruers maksimale størrelse. Fra isoleringstykkelser fra 250 mm og opefter monteres isoleringen i to lag med forskudte samlinger.
 
 

Trin 7

LVL plankerne, som følger med, er imprægneret mod brand og råd, og de monteres med de medfølgende friktionsplader med to skruer i hver plade - en skrue pr. meter. 
 
 

Trin 8

LVL planken med friktionsplade trykkes mod isoleringen, og der forbores igennem planken hvis underlaget er beton, i trævægge skrues direkte i. Det er vigtigt at LVL planken skrues tæt til isoleringen og minimum trykkes 3-5 mm ind, derved opnår systemet sin maksimale styrke.
 
 

Trin 9

Plankerne monteres med indbyrdes afstand på 40 til 60 cm, alt efter hvilken beklædningstype der afsluttes med. Tjek afstanden med leverandøren af facadebeklædningen.
 
 

Trin 10

Når alle LVL planker er monteret, er det ikke nødvendigt med yderligere vindspærrer på systemet. På grund af isoleringens høje densitet (vægtfylde), påvirker vinden ikke isoleringsevnen.
 
 

Trin 11

Omkring vinduer og døre anvendes REDAir LINK vinduesmontagesystem, der giver et hurtigt og simpelt montageunderlag for bl.a. vinduer og døre i ventilerede facader. REDAir LINK er fremstillet af hårdt højkomprimeret Rockwool stenuld, der skaber en vandafvisende, isolerende plade. Bearbejdning sker med almindeligt træværktøj. De specialudviklede beslag til samling af hjørner, forlængelse af plader og underlag til montering af vinduer og døre, gør det nemt at montere vinduer og døre. 

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk