PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan isolerer du skråvæggen

Hvis du sørger for, at dit hus – og især loftet – er isoleret efter de nyeste krav, er der mange tusinde kroner i årlig besparelse på varmekontoen.

Læsetid: 1-2 minutter 

Sådan isolerer du skråvæggen

Især på loftet er der penge at spare. Når det gælder skråvæggen, skal du være opmærksom, hvis der allerede er en dampspærre i skråvæggen. Det forholder sig nemlig sådan, at isoleringstykkelsen under dampspærren – mod det opvarmede rum, maks. må være halvdelen af isolerings-tykkelsen på den udvendige side af dampspærren. Det betyder i praksis, at den eksisterende dampspærre højst må være placeret 1/3 inde i konstruktionen. Hvis du vil isolere mere, end det er muligt med en eksisterende dampspærre, skal denne fjernes, og der skal monteres en ny dampspærre, der igen højst må være placeret 1/3 inde i konstruktionen.


TRIN 1
Oppefra:
Sav en træfiber- eller krydsfinerplade til, så den passer mellem spærene, og skub den midlertidigt ned i skråvæggen (med den glatte side opad). Brug den rigtige Flexi A-Battsbredde. Husk ventilationsspalte under taglægter.


 
 
TRIN 2
Skub forsigtigt isoleringen ned i skråvæggen (husk arbejdshandsker og maske) og flyt derefter træpladen til næste spærfag.
 

 

TRIN 3
Nedefra:
Skråtag isoleres hurtigt og nemt med FlexiBatts. Husk, at der skal være en luftspalte mellem undertaget og isoleringslaget.
 

 
 
TRIN 4
Hvis den gamle dampspærre er fjernet, monteres RockTæt Dampspærre eller RockTæt Klimamembran.
Husk 10 cm overlap og husk at tape samlingerne med RockTæt Tape. Til sidst monteres den endelige vægbeklædning, fx gipsplader.
 
 
 

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk