PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Ventilation nedsatte radonniveauet med mere end 90%

Opsætning af ventilation kan nedsætte radonniveauet betydeligt. Læs om resultaterne i et parcelhus her.
Ventilation kan nedsætte radonniveau

I Silkeborg ligger et nydeligt parcelhus med kælder. Her bor Morten og hans familie. Kælderen er et vigtigt rum for familien, da det bliver benyttet som kontor, tv/spillestue for de to børn og ikke mindst som gæsteværelse til overnattende gæster. Netop fordi kælderen anvendes som en fast del af familiens hverdag, besluttede Morten sig for at måle radonniveauet - Bare for en sikkerheds skyld.

Afslørende radonmåling

Radonmålingen blev foretaget over 2 måneder og bragte chokerende nyheder til Morten og resten af familien. Der var et radonniveau på 800. Altså 700 over det niveau, de danske myndigheder anbefaler.

Morten var ikke i tvivl om, at der skulle ske noget for at nedbringe radonniveauet. Han forsøgte at reducere niveauet med udluftning. Som efteråret nærmede sig, bliver det dog tydeligt, at udluftning ikke er den rette løsning. Mortens svoger anbefaler i stedet produktet DUKA ONE Pro 50, som vil sikre en konstant strøm af frisk luft. Det vil ikke alene nedsætte radonniveauet, men spare familien for mange penge på varmeregningen.

DUKA ONE pro 50 kræver ikke en ombygning af huset, og er forholdsvis billig i erhvervelse. Morten kontakter Midtjysk El, som kan montere de to DUKA ONE ventilationsløsninger. Udover montering får Morten tilbudt opsætning af radonmålere i kælderen i et samarbejde mellem DUKA, Midtjysk El og en indeklimarådgiver fra OBH-gruppen. 

Tydelige resultater med DUKO ONE Pro 50 

Efter opsætning af DUKA ONE Pro 50 og 3 digitale radonmålere i kælderen er resultaterne tydelige.

Allerede første dag, hvor DUKA ONE Pro kører på niveau 1 ud af 3 ses en reduktion af radonniveauet. Dagene efter fortsætter nedsættelsen af radonniveauet med 76% i gennemsnit. Herefter sættes DUKA ONE Pro op på niveau 2. Radonniveauet falder her i gennemsnit med 88 %, mens det på niveau 3 lander på 91 % i gennemsnit.

Det er dog ikke kun radonniveauet som er forbedret. Selvom familien tilbringer flere timer i kælderen bag lukkede døre, opleves luften hele tiden frisk. Morten og resten af familien er derfor yderst tilfredse med investeringen i DUKA ONE Pro 50.

Kilde: Vink Plast ApS

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk