PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan vælger du den rigtige flise til din bolig

Som hovedregel skal du selvfølgelig altid vælge den flise eller klinke, som passer bedst til din stil og dit behov. Der er dog nogle ting, som er vigtige at tage med i dine overvejelser. Fx er det altid en god idé at kigge på slidstyrken, når du er på udkig efter nye gulvfliser.

5307937 Sanpro Saime (gulv og væg)

Læsetid: 2-3 minutter 

Slidstyrke

Slidstyrken er især vigtig i forhold til, hvilke rum du skal lægge fliser i. Slidgruppen kategoriseres fra 1 til 5, hvor 5 er den stærkeste. Alle gulvfliser i XL-BYG har minimum slidstyrke 4, så de er holdhare og kan tåle meget slid. En slidstyrke 4 flise er velegnet til alle rum i din bolig. Du kan læse mere om de forskellige slidgrupper i denne artikel.
Gulvfliser fås i mange forskellige stilarter, farver og størrelser, så det er vigtigt, at du gør dig visse overvejelser, og gerne rådfører dig hos en ekspert, inden du går ud og køber nye fliser. Hvilken stilart og farve passer bedst til dit behov og din stil? Hvilke størrelser passer godt til de forskellige rum, og hvordan vælger man den rigtige?
 
EMIL CEMENTO NAT. FLISE 60 X 60 CM

Størrelsesvalg

Når du skal vælge fliser eller klinker, er det en generel tommelfingerregel, at du bør vælge større fliser til større rum og mindre fliser til mindre rum. Store fliser skaber typisk en vis form for ro i rummet. Særligt hvis fliserne er i f.eks. en beroligende lysgrå farve. Mindre fliser er et godt valg til mindre rum, fordi de ikke kræver akavede tilskæringer. Det giver en god harmoni i rummet.

Farvevalg – mørke eller lyse fliser?

Flisens farve er heller ikke uden betydning for dit valg – et gulv med mørke fliser kommer ikke så hurtigt til at se beskidt ud, som et lyst flisegulv vil gøre. Derfor kan det  være en god idé et vælge en mørkere flise til din entré, så du undgår at få en synligt beskidt indgang til dit hus.. I rum med stort lysindfald kan det også være smart med et mørkere flisegulv, fordi lysindfaldet gør, at rummet og det mørke gulv ikke virker for mørkt og tungt. Det er også en god idé med lyse vægge og møbler i de rum, hvor du vælger at have et mørkt flisegulv, da det skaber godkontrast.
Lyse flisegulve egner sig derimod bedre til rum med mindre lysindfald, fordi lyse fliser i sig selv typisk giver et mere luftigt og let udtryk. Her kan du i stedet gøre rummet mere farverigt og levende med møbler eller interiør i stærke farver og vilde mønstre, hvis du ønsker det.

Mønster eller ikke?

Fliser med mønster kan skabe et særligt udtryk i rummet. Man kan vælge at anvende fliser med mønster i hele rummet, eller blot anvende mønstrede fliser i enkelte dele. Det giver mulighed for at frembringe ens eget unikke udtryk i rum som badeværelser eller lignende. Der findes mange forskellige mønstre, hvoraf nogle er mere i øjenfaldende end andre. Hvilket mønster der passer til din bolig afhænger af indretningsstilen. Hos XL-BYG har vi et stort udvalg af fliser, og vi vejleder dig gerne i at finde den rette til dig.  

Bredt udvalg af fliser hos XL-BYG

Hos XL-BYG har vi både store, mellemstørrelse og små, og vi har fliser i mange forskellige farver og mønstre. F.eks. har vi flisemodeller, som egner sig både til gulv og væg.

Tag ned i din lokale XL-BYG og få god inspiration og vejledning til, hvordan du vælger de helt rette fliser, som passer til din  personlige stil.
Er du gør-det-selv typen, der ikke har brug for en murer til at lægge dit flisegulve for dig, har vi på XL-BYG.dk lavet en trin-for-trin guide til fliselægningen, så du let kan gøre det selv. Du finder guiden her.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk