PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan får du et bedre bryggers

Her er nogle enkle, men effektive tips til at gøre dit bryggers både mere funktionelt og indbydende.

Det funktionelle bryggers - XL-BYG

 Læsetid: 2-3 minutter

Bryggerset er ofte et overset område i boligen. Og det er lidt en skam. Bryggerset er jo som regel et af de mest brugte rum i huset, og det er ofte her, folk går ind i huset.

Desuden er det slet ikke så svært at gøre bryggerset mere funktionelt og godt at opholde sig i. Blot ved at ændre nogle ting, kan du få et bryggers, der fungerer langt bedre i hverdagen og virker væsentlig mere indbydende.

Husets "opbevaringsrum" – men et smukt et af slagsen

I de fleste tilfælde er bryggerset hjemmets opbevaringsrum, hvor overtøj og fodtøj bliver opbevaret. Ofte opbevarer man også strygebrættet, støvsugeren og diverse rengøringselementer her. Det er som regel også her, at man vasker tøjet. Mange har en tørretumbler stående i bryggerset til at tørre tøjet med. Det kan også være her, man byder sine gæster velkommen, fordi bryggerset i mange boliger også fungerer som husets entré. Bryggerset er altså husets funktionelle alt-muligt-rum.

Netop fordi bryggerset i mange boliger og hjem ofte er det første rum, man træder ind i, kan det være en rigtig god idé med smarte og funktionelle løsninger, der gemmer alle de praktiske ting lidt af vejen, så de ikke er det første, du bliver mødt af, når du træder ind.

Skjul eller integrér de praktiske ting

Mere praktisk bryggers med skuffer og skabe - XL-BYG

For at skabe fornemmelsen af mere plads i bryggerset kan det være en god idé at anvende indretningselementer i form af brede og dybe reolsystemer. Du kan fx lave en vaskesøjle, hvor der både er plads til vaskemaskinen og tørretumbleren, og hvor de kan stå oven på hinanden. På den måde bliver vaskesøjlen integreret i rummet, og bryggerset kommer til at syne større og mere rummeligt.

Gør det lettere at betjene vaskemaskinen

Samtidig bør du også overveje, i hvilken højde det vil fungere bedst at placere dine hårde hvidevarer. For at skåne ryggen kan det være en god idé at placere vaskemaskinen højere end i gulvhøjde, så du slipper for at skulle bukke dig, hver gang du skal fylde eller tømme maskinen. Vælger du en sådan løsning, kan du jo altid montere en skuffe under vaskemaskinen til opbevaring af fx vaskemiddel for at udnytte pladsen bedst muligt.

Skydelåger

Vil du derimod gerne adskille vaskerum og entré, kan du gå efter en løsning med et skydelågesystem, så du kan gemme vaskesøjlen væk, når du fx får gæster. Løsningen med skydedøre kan også bruges til at gemme overtræks- og fodtøj af vejen. Montér fx et højskab med skydelåger, som har bøjlefunktion øverst og hylder eller skuffer forneden. Derved kan du let gemme både store skijakker, overtræksbukser og børnenes flyverdragter væk samt fodtøj, der ikke er i brug. Resultatet bliver et mere gæstevenligt bryggers.

En hyggelig og praktisk bænk skabt af indretningselementer

Mange mennesker foretrækker at have en form for siddeplads i bryggerset, men det er ofte noget af det, der fylder og optager kostbar plads. Det problem kan du nemt løse med indretningselementer – du kan nemlig "installere" en speciel type hylder, som samtidigt kan fungere som en bænk. Dermed får du både opbevarings- og siddeplads i ét.

Du kan også spare på pladsen ved at opsætte en knagerække oven over bænken, som du selv og dine gæster kan bruge til overtøjet. På den måde har du skabt en lille "oase", som både indeholder knagerække til overtøj, hylder til fodtøj og siddeplads til de, der har brug for at sidde ned, når sko eller støvler skal trækkes af og på.

Vasketøj på udtrækstørresnor

Hvis du bruger dit bryggers til ophængning af vasketøj, kan det være en god idé med en udtrækstørresnor, der kun fylder, når tøjet hænger til tørre. Denne type udtrækstørresnor kan nemlig let monteres på væggen, så du også her udnytter pladsen bedre. En anden fordel ved en udtrækstørresnor er, at du kan montere den i en højde, som passer godt til dig. Er du en af dem, som ofte får ondt i ryggen, kan en udtrækkelig tørresnor være en skånsom løsning for dig.

Vask i bryggerset

Praktisk håndvask i bryggerset - XL-BYG 

Har du brug for en vask i bryggerset, som skal være praktisk til rengøring af beskidte sko og støvler og påfyldning af vandkanden eller gulvspanden, eller vil du bare undgå beskidte hænder i hele huset, kan det være super praktisk med en dybere og bredere vask, som kan rumme en gulvspand og har plads til store støvler. Vælg gerne en vask, der ikke er for sart i forhold til motorolie og mudder. Ligeledes kan det være mere praktisk med et armatur, der kan drejes væk fra selve vasken og har en højde, der gør det let at sætte en spand eller vase ind under den. Det gør arbejdet med rengøring noget nemmere.

God højde på bordet

Hvis du tit døjer med ryggen og derfor har brug for en mere ergonomisk korrekt løsning, kan det være en rigtig god idé at montere bordpladen i en højde, der er skånsom for din ryg. Det vil du blive glad for i længden. Hvis børnene har svært ved at nå op til bordet, kan du har en solid skammel stående, som de kan stå op på.

Udnyt pladsen under bordet

Og nu vi er ved bordet er det værd at overveje, hvordan du udnytter pladsen under bordet bedst muligt. Er dette område et sted, hvor du blot sætter alt muligt ind under, kan der meget let blive rodet her. Hvis du i stedet nogle opretter skuffesystemer med labels på, har du langt bedre styr på tingene. Så er der plads til både værktøj, cykellygter, vaskemiddel, håndklæder osv., og de påklæbede labels gør det let hurtigt at finde det, du vil bruge. Desuden ser det langt pænere ud, end når tingene blot bliver proppet ind under bordet.

Find din XL-BYG 

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk