PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan får du et bedre bryggers

Her er nogle enkle, men effektive tips til at gøre dit bryggers både mere funktionelt og indbydende.

Det funktionelle bryggers - XL-BYG

 Læsetid: 2-3 minutter

Fra kedeligt opbevaringsrum til smukt bryggers

Bryggerset er ofte et overset område i boligen, og det er lidt en skam. Bryggerset er jo som regel et af de mest brugte rum i huset, og det er ofte her, folk går ind i huset.

Desuden er det slet ikke så svært at gøre bryggerset mere funktionelt og godt at opholde sig i. Blot ved at ændre nogle detaljer, kan du få et bryggers, der fungerer langt bedre i hverdagen og virker væsentligt mere indbydende.

I de fleste tilfælde er bryggerset hjemmets opbevaringsrum, hvor overtøj og fodtøj bliver opbevaret. Ofte opbevarer man også strygebrættet, støvsugeren og diverse rengøringselementer her. Det er som regel også her, at man vasker tøjet, og mange har en tørretumbler stående i bryggerset til at tørre tøjet med.

Det kan også være her, man byder sine gæster velkommen, fordi bryggerset i mange boliger også fungerer som husets entré. Bryggerset er altså ofte husets funktionelle alt-muligt-rum. Netop fordi bryggerset i mange boliger og hjem ofte er det første rum, man træder ind i, kan det være en rigtig god idé med smarte og funktionelle løsninger, der gemmer alle de praktiske ting lidt af vejen, så de ikke er det første, du bliver mødt af, når du træder ind.

Her er en række gode råd til, hvordan du kan skabe et dejligt bryggers med simple midler.

Mere praktisk bryggers med skuffer og skabe - XL-BYG

Skjul eller integrér vaskemaskinen

For at skabe fornemmelsen af mere plads i bryggerset kan det være en god idé at anvende brede og dybe reolsystemer til opbevaring samt at tænke indretning op i højden frem for ud i rummet. Du kan f.eks. lave en vaskesøjle, hvor der både er plads til vaskemaskinen og tørretumbleren, og hvor de kan stå oven på hinanden, så de ikke tager unødig gulvplads. På den måde bliver de ellers store hvidevarer integreret i opbevaringen, og bryggerset kommer til at syne større og mere rummeligt. Du kan ydermere sætte et lille forhæng op foran maskinerne, hvis du ikke synes, de er så pæne at se på.

Placér vaskemaskinen i en god arbejdshøjde

Samtidig bør du også overveje, i hvilken højde det vil fungere bedst at placere dine hårde hvidevarer. For at skåne ryggen kan det være en god idé at placere vaskemaskinen højere end i gulvhøjde, så du slipper for at skulle bukke dig, hver gang du skal fylde eller tømme maskinen. Vælger du en sådan løsning, kan du jo altid montere en skuffe under vaskemaskinen til opbevaring af f.eks. vaskemiddel for at udnytte pladsen bedst muligt.

Skydelåger mellem vaskerum og entré

Vil du derimod gerne adskille vaskeafdeling og entré, kan du gå efter en løsning med et skydelågesystem, så du kan gemme vaskesøjlen væk, når du f.eks. får gæster. Løsningen med skydedøre kan også bruges til at gemme overtrækstøj og fodtøj af vejen. Montér f.eks. et højskab med skydelåger, som har bøjlefunktion øverst og hylder eller skuffer forneden. Derved kan du let gemme både store skijakker, overtræksbukser, børnenes flyverdragter og fodtøj, der ikke er i brug, væk. Resultatet bliver et mere gæstevenligt bryggers.

Hyggeligt hyldesystem med praktisk siddeplads

Mange foretrækker at have en form for siddeplads i bryggerset, men det er ofte noget af det, der fylder og optager kostbar plads. Det problem kan du nemt løse med multifunktionelle indretningselementer. Du kan f.eks. "installere" et hyldesystem, hvoraf én hylde kan fungere som en bænk. Dermed får du både opbevarings- og siddeplads i ét møbel.

Du kan spare yderligere på pladsen ved at opsætte en knagerække oven over bænken, som du selv og dine gæster kan bruge til overtøjet. På den måde har du skabt en lille "oase", som både indeholder knagerække til overtøj, hylder til fodtøj og siddeplads til dem, der har brug for at sidde ned, når sko eller støvler skal trækkes af og på.

Vasketøj på udtrækstørresnor

Hvis du bruger dit bryggers til ophængning af vasketøj, kan det på flere måder være en god idé med en udtrækstørresnor, som kun fylder, når tøjet hænger til tørre. Denne type tørresnor kan nemlig let monteres på væggen, så du også her udnytter pladsen bedre. Du kan sågar hænge snoren op i et dekorativt mønster vha. små søm eller kroge, hvis det ønskes. En anden fordel ved en udtrækstørresnor er, at du kan montere den i en højde, som passer godt til dig, så du undgår at overbelaste ryggen. Udtrækstørresnoren er således både en praktisk og komfortabel løsning for dig.

Praktisk håndvask i bryggerset - XL-BYG

Stor og robust vask i bryggerset

Har du brug for en vask i bryggerset, som skal være praktisk til rengøring af beskidte sko og støvler samt til påfyldning af vandkanden eller gulvspanden, eller vil du bare gerne undgå beskidte hænder i hele huset, kan det være praktisk med en dybere og bredere vask i bryggerset. Vælg gerne en vask, der ikke er for sart i forhold til motorolie og mudder. Ligeledes kan det være praktisk med et armatur, der kan drejes væk fra selve vasken og har en højde, der gør det let at sætte en stor spand ind under den. Det gør arbejdet med rengøring noget nemmere.

God højde på bordet

Hvis du døjer med rygproblemer og derfor har ekstra brug for en ergonomisk korrekt løsning, når du arbejder ved bordet i bryggerset, er det vigtigt at montere bordpladen godt højt, så arbejdet bliver så skånsomt for din ryg som muligt. Det vil du blive glad for i længden. Hvis børnene har svært ved at nå op til bordet, kan du have en solid skammel stående, som de kan stå op på.

Udnyt pladsen under bordet

Og nu vi er ved bordet, er det værd at overveje, hvordan du udnytter pladsen under bordet bedst muligt. Er dette område et sted, hvor du blot sætter alt muligt ind under, kan der meget let blive rodet her. Hvis du i stedet opretter skuffesystemer med labels på, har du langt bedre styr på tingene. Så er der plads til både værktøj, cykellygter, vaskemiddel, håndklæder osv., og de påsatte labels gør det nemt at skabe overblik og hurtigt at finde det, du skal bruge. Desuden ser det langt roligere og pænere ud, end når tingene blot bliver proppet tilfældigt ind under bordet.

Vi håber, du kan bruge nogle af rådene her til et dejligere, endnu mere funktionelt bryggers. God fornøjelse med dit projekt.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk