PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

7 bomstærke boretips

Her får du syv bomstærke tips til at bore i forskellige materialer.

Læsetid: 1-2 minutter 

Lær at bore i forskellige materialer

Uanset om du skal bore i træ, metal eller fliser, er der en række tips og tricks, som er gode at kende. Her får du en god håndfuld af de bedste af slagsen.

Boretips 1 - XL-BYG

Tip 1
Metalbor til træ

I en snæver vending kan du sagtens bruge et metalbor, når du skal bore i træ. Hullet bliver dog en lille smule flosset i kanten. Men hvis opgaven f.eks. er at bore for til en skrue eller en liste, der skal skrues fast på væggen, ja, så er metalboret helt fint.

Boretips 2 - XL-BYG

Tip 2
Kørnerprik på glatte flader

Blanke og glatte overflader som f.eks. en metalplade er nærmest som en skøjtebane, når du skal bore i dem. Hér er det nødvendigt med en såkaldt kørnerprik - en ganske lille fordybning, som boret kan starte i - uden at skride og danse rundt på metalpladen.

Boretips 3 - XL-BYG

Tip 3
Fastspænd med borestander

Hvis du skal bore huller i runde emner som rør eller rundstokke, er en borestander næsten ikke til at komme udenom. Når du bruger borestanderen og en lille maskinskruestik, kan de runde emner spændes fast, og så er det ingen sag at bore sikkert og præcist.

Boretips 4 - XL-BYG

Tip 4
Malertape på fliser

Skal du bore i fliser, dur kørnerprikken ikke. Her er en strimmel malertape på borestedet den helt rigtige løsning. Så bliver boret, hvor det skal.

Boretips 5 - XL-BYG

Tip 5
Kuvert til støv

I stedet for at stå med boremaskinen i den ene hånd og støvsugerslangen i den anden, når du skal bore i væggen, er det en meget bedre løsning at klæbe en kuvert fast med tape lige under borestedet. Så opfanger den alt støvet, så det ikke lander i gulvtæppet.

Boretips 6 - XL-BYG

Tip 6
Pænt og præcist med sneglebor

Helt præcise og skarpe huller i træ kan du kun opnå med et sneglebor. Det er fx en rigtig god løsning, hvis du skal bore huller til propper eller til synlige dyvler.

Boretips 7 - XL-BYG

Tip 7
Forstnerbor til halve huller

Du kan lave dine egne skabslåger til standard-hængsler, hvis du anskaffer dig et såkaldt forstnerbor. Boret kan bore "halve" huller, så skabshængslet kan undersænkes glat med skabslågen.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk