PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Vælg fliser til badeværelsesgulvet

Læs om, hvorfor gulvfliser er sådan en god idé i badeværelset, og hvordan du finder de rigtige.

Fliser til badeværelsesgulvet

Badeværelsesfliser - XL-BYG

Badeværelsesfliser er uden tvivl den mest udbredte form for gulvbelægning i danske badeværelser. I en periode kunne man også finde linoleum på en del badeværelsesgulve, men i dag er det helt klart fliser, der dominerer.

Stærke fordele ved badeværelsesfliser

Der er flere gode grunde til, at fliser i dag er den foretrukne gulvbelægning i badeværelset:

  • Hvis du vælger kvalitetsfliser til dit badeværelse, får du fliser, der holder sig pæne år efter år. Gode fliser til badeværelset kan klare den daglige slitage, de bliver udsat for, uden at de bliver kedelige og slidte at se på.
  • Badeværelsesfliser er nemme at gøre rene. Bliver de beskidte, kan du gøre dem rene igen med en almindelig moppe eller en fladmoppe, en klud og et godt rengøringsmiddel.
  • En af grundene til, mange vælger fliser til deres badeværelsesgulv, er at der stilles store krav til vandtæthed på badeværelset. Gulvet skal kunne tåle at blive oversvømmet af vand fra brusehjørnet og badeværelsesvasken igen og igen. Når badeværelsesfliser er lagt korrekt og har det rigtige underlag, kan gulvet tåle at blive vådt, uden du behøver frygte, at vandet trænger ned i gulvets konstruktion.
  • Fliser til badeværelset kan fås som skridsikre, så man ikke risikerer at falde og komme til skade. Hvis du vil være sikker på at få en skridsikker badeværelsesflise, bør du vælge en flise med struktur.
  • Hvis du monterer gulvvarme under flisegulvet, opnår du en gulvbelægning, der føles behagelig at gå på, også når du går på det med bare fødder. Varmen sætter sig så at sige i fliserne, så de bliver gennemvarme.
  • Du kan vælge mellem mange forskellige typer fliser til badeværelset. Nogle fliser er f.eks. matte, og andre har en mere blank overflade. Tidligere valgte mange de små fliser til badeværelsesgulvet, mens mange i dag i lige så høj grad vælger større fliser.

Badeværelsesfliser - XL-BYG

Hvilken badeværelsesflise skal du vælge?

Når først badeværelsesfliserne er anlagt, vælger de fleste at lade dem ligge i mange år. Det skyldes både, at fliserne kan blive ved med at se flotte ud længe, og at det kan være et stort arbejde at udskifte dem til andre. Derfor er det altid en god idé at gennemtænke valget af flise, før du beslutter dig for en bestemt type. Her er nogle overvejelser, du kan gøre dig, før du skal ud at finde de rigtige gulvfliser til dit badeværelse:

  • Størrelse - Vil du have små eller store fliser? Mange vælger de store fliser, fordi de giver badeværelsesgulvet et roligt og harmonisk udseende.
  • Overflade - Skal fliserne have en mat eller en blank overflade? I dag vælger mange matte fliser, fordi de kan lide det rustikke udseende, de giver gulvet og badeværelset. Gulvfliserne behøver ikke nødvendigvis at have den samme overflade som vægfliserne.
  • Farve – Eftersom badeværelsesflisen er en flise, man ofte lader ligge i mange år, kan det være en god ide at vælge en farve, der ikke går af mode, og som man ikke risikerer at blive træt af foreløbig. Vælger man en simpel, neutral farve som hvid, natur eller grå, er der også endnu større muligheder for at tilføje indretningsdetaljer med mere spræl.
  • Vedligehold – Dette vil for nogle være den afgørende faktor i valget af badeværelsesflise. Når valget står mellem mørke og lyse fliser, er det vigtigt at vide, at mørke fliser typisk hurtigere vil komme til at se beskidte ud i forhold til lyse fliser, og kalkaflejringer vil være tydeligere. Ligeledes vil naturfliser kræve mere rengøring end keramiske fliser, eftersom naturfliser ikke er fedtafvisende på samme måde som keramiske fliser.

Hvis du stadig er usikker på, hvilken flise du skal vælge, er du altid velkommen til at hente råd og inspiration i din lokale XL-BYG.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk