PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Klæb nye fliser oven på de gamle

Hvis fliserne på badeværelset trænger til at blive skiftet ud, er der ingen grund til at fjerne de gamle fliser først! Du klæber simpelthen de nye fliser fast - direkte oven på de gamle!Læsetid: 1-2 minutter 
 
Hvis du renser de gamle fliser godt og grundigt af, bliver de nye fliser siddende præcis lige så godt, som hvis du startede forfra. Men det kræver en meget grundig rengøring og den helt rigtige fliseklæber; som i øvrigt skal bruges i to lag! 

Sådan gør du 

Her får du en trin-for-trin guide til projektet: 
 
 

Trin 1 

De gamle fliser er lidt kedelige at se på, men de fejler ikke noget, og de sidder godt fast, derfor lader vi dem blive siddende og klæber nye fliser oven på.
 

Trin 2

Når de skal blive siddende, skal underlaget være ordentlig gjort rent. Brug først en kalkfjerner, skyl efter med vand og lad tørre. Vask dernæst med et grundrengøringsmiddel, der fortyndes med vand som angivet på emballagen - brug en grov nylon skuresvamp. Vask igen efter med rent vand.

Trin 3

Inden de nye fliser klæbes fast, er det en god ide at give de eksisterende fliser et såkaldt kontaktlag. Det er den samme klæber, som senere bruges til fliserne, der trækkes på i et lag på 1 mm tykkelse med den glatte side af tandspartlen. Til vægfliser kan Alfix Letfix anvendes, til gulvfliser er det en god ide at bruge Profix. Lad laget tørre et døgn.

Trin 4

Efter tørretid trækkes der igen fliseklæber på. Brug tandspartlen til store fliser. Her har vi valgt små mosaikker, som kræver, at fliseklæberen bliver trukket af med den glatte side - ellers trænger der for meget klæber ud gennem de smalle fuger!

Trin 5

Tryk nu arkene med mosaikstifterne fast i klæberen, men smør kun klæber på et areal, du kan dække med fliser indenfor et kvarters tid. Vent et - gerne to døgn, inden du fuger.
 

Trin 6

Efter 30-40 minutter vaskes overfladen med en svamp og rent vand. Skift vandet hyppigt og skyl svampen med korte mellemrum.

Trin 7

Efter yderligere 30-40 minutter kan du fjerne de sidste slør af klæber/fugemørtel med en ren klud eller med en hårdt opvredet svamp.
 

Det endelige resultat!

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk