PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Klæb nye fliser oven på de gamle

Hvis fliserne på badeværelset trænger til at blive skiftet ud, er der ingen grund til at fjerne de gamle fliser først. Med fliser på net kan du simpelthen klæbe de nye fliser fast - direkte oven på de gamle!
Læsetid: 1-2 minutter

Sådan sætter du fliser på net oven på gamle fliser

De gamle fliser kan være lidt kedelige at se på, men hvis de ikke fejler noget, og hvis de sidder godt fast, kan du lade dem blive siddende og klæbe nye fliser ovenpå.

Hvis du renser de gamle fliser godt og grundigt af, bliver de nye fliser siddende præcis lige så godt, som hvis du startede forfra. Men det kræver en meget grundig rengøring og den helt rigtige fliseklæber, som i øvrigt skal bruges i to lag.

Det skal du bruge til opklæbning af fliser

Trin-for-trin guide til opklæbning af nye fliser på de gamle 

Trin 1
Rengør gamle fliser

Når du lader de gamle fliser blive siddende, skal underlaget være ordentligt gjort rent. Brug først en kalkfjerner, skyl efter med vand og lad tørre. Vask dernæst med et grundrengøringsmiddel, der fortyndes med vand som angivet på emballagen - brug en grov nylonskuresvamp. Vask igen efter med rent vand.


Trin 2
Kontaktlag

Inden de nye fliser klæbes fast, er det en god ide at give de eksisterende fliser et såkaldt kontaktlag. Det er den samme klæber, som senere bruges til fliserne, der trækkes på i et lag på 1 mm tykkelse med den glatte side af tandspartlen. Til vægfliser kan Alfix Letfix anvendes, til gulvfliser er det en god ide at bruge Profix. Lad laget tørre 1 døgn.


Trin 3
Fliseklæber

Efter tørretid trækkes der igen fliseklæber på. Brug tandspartlen til store fliser. Her har vi valgt små mosaikker, som kræver, at fliseklæberen bliver trukket af med den glatte side - ellers trænger der for meget klæber ud gennem de smalle fuger.

Smør kun klæber på et areal, du kan dække med fliser inden for et kvarters tid.


Trin 4
Fastgør fliser og fug

Tryk nu arkene med mosaikstifterne fast i klæberen.
Vent 1 - gerne 2 døgn, inden du fuger.


Trin 5
Vask overfladen

Efter 30-40 minutter vaskes overfladen i rent vand med en svamp. Skift vandet hyppigt og skyl svampen med korte mellemrum.


Trin 6
Sidste rengøring

Efter yderligere 30-40 minutter kan du fjerne de sidste slør af klæber/fugemørtel med en ren klud eller med en hårdt opvredet svamp.


Trin 7
Det endelige resultat

 

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk