PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Fliser til gulv og væg

Uanset din stil, finder du fliser, der passer til dit hjem, i XL-BYG. Læs her om det rigtige flisevalg baseret på forskellige størrelser og slidstyrker og find inspiration til dine nye fliser.


 Læsetid: 1-2 minutter

Fliser på gulve og vægge er på mange måder en rigtig fordelagtig løsning. Fliserne er utroligt solide, de er rengøringsvenlige, og uanset hvilken boligstil du foretrækker, er det nemt at finde fliser, der passer til.

Vælg de rigtige fliser

Når det gælder anvendelsen, findes der principielt to kategorier; fliser til vægge og fliser til gulve. I realiteten kan man godt anvende gulvfliser til væggene, de kan dog være lidt vanskeligere at montere end egentlige vægfliser - alene på grund af vægt og størrelse. Omvendt går det ikke at klæbe vægfliser på gulvet - de er simpelthen ikke stærke nok til det slid, der altid vil være på et gulv.

Styrke og slid på fliser

Gennem lang tid har glaserede fliser stort set altid været klassificeret efter den samme internationale standard, når det gælder slidstyrke og anvendelse. Denne klassificering har dog ikke altid levet helt op til de krav, vi stiller i Danmark. Derfor har XL-BYG besluttet at inddele de glaserede fliser efter denne klassificering:

Slidstyrke 1 og 2: Vægfliser.

Slidstyrke 3: Gulve med almindeligt slid, kun til badeværelser i privatboligen.

Slidstyrke 4: Gulve med stærkere slid, anvendes til alle gulve i privatboligen.

Slidstyrke 5: Gulve med stærkt slid, kontor, butikker, restauranter, banker, skoler og lignende.

Slidstyrke U: Uglaserede fliser, anvendes på gulve med meget stærkt slid, butikscentre, hoteller, tankstationer, værksteder, offentlige kontorer, restauranter, banker, skoler mm.

De enkelte slidstyrker refererer til PEI-metoden (Porcelain Enamel Institute), hvor man udsætter fliserne for en temmelig hårdhændet behandling ved at slibe på dem med et slibemiddel for så at måle, hvor meget/længe man kan slibe, inden flisen bærer præg af det. Og forskellen er stor inden for de forskellige klasser: når vægflisen med den ringeste slidstyrke 1 og 2 ”slibes”, kan man se spor efter 150 ”omdrejninger”. Tilsvarende kan fliserne med slidstyrke 5 klare mere end 12.000 omdrejninger.

Find inspiration til fliser i XL-BYG

I din lokale XL-BYG kan du se et stort udvalg af fliser til både væg og gulv, og det er hér, du kan få professionel vejledning til dit fliseprojekt.

Find inspiration til dine nye fliser her:

DEN STORE FLISEBROCHURE

XL-BYG Fliseshop - Inspiration og trends

Priser på udvalgte klinker og fliser finder du på XL-WEBSHOP.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk