PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Fliser Badeværelse

Læs om, hvorfor gulvfliser er sådan en god idé i badeværelset og hvordan du finder de rigtige

Fliser til badeværelset

Badeværelsesfliser - XL-BYG

Badeværelsesfliser er uden tvivl den mest udbredte form for gulvbelægning i danske badeværelser. I en periode kunne man også finde linoleum på en del badeværelsesgulve. Men i dag er det helt klart fliser, der dominerer.

Stærke fordele ved badeværelsesfliser

Der er flere vægtige grunde til, at fliser i dag er den foretrukne gulvbelægning i badeværelset:

  • Hvis du vælger kvalitetsfliser til dit badeværelse, får du fliser, som holder sig pæne år efter år. Gode fliser til badeværelset kan den daglige slitage, de bliver udsat for, uden at de bliver kedelige og slidte at se på.
  • Badeværelsesfliser er nemme at gøre rene. Bliver de beskidte, kan du gøre dem rene igen med en almindelig moppe eller en fladmoppe, en klud og et godt rengøringsmiddel. Bemærk dog, at mørke fliser ofte er vanskeligere at gøre rene end lyse fliser.
  • En af grundene til, at mange vælger fliser til deres badeværelsesgulv er, at badeværelset stiller store krav til gulvets vandtæthed. Gulvet skal kunne tåle igen og igen at blive oversvømmet af vand fra brusehjørnet og badeværelsesvasken. Det betyder, at underlaget under fliserne skal være helt vandtæt, så der ikke trænger vand ned i den underliggende gulvkonstruktion, så den bliver fugtskadet. Når badeværelsesfliser er lagt korrekt og har det rigtige underlag, kan gulvet tåle at blive vådt, uden at du behøver frygte, at vandet trænger ned i gulvets konstruktion.
  • Fliser til badeværelset er generelt skridsikre, så man ikke risikerer at falde og komme til skade. Hvis du vil være sikker på at få en skridsikker badeværelsesflise, bør du vælge en flise med struktur.
  • Hvis du monterer gulvvarme under flisegulvet, opnår du en gulvbelægning, der føles dejlig behagelig at gå på, også du går på det med bare fødder. Varmen så at sige sætter sig i fliserne, så de bliver gennemvarme.
  • Du kan vælge mange forskellige typer fliser til badeværelset. Nogle fliser er matte, mens andre har en mere blank overflade. Mens mange tidligere valgte små fliser til badeværelsesgulvet, vælger mange i dag ret store fliser til badet.

Badeværelsesfliser - XL-BYG

Find det rigtige produkt til dig?

Når først de har anlagt badeværelsesfliserne, vælger de fleste at lade dem ligge i mange år fremover. Det skyldes både, at fliserne kan blive ved med at se flotte ud, og at det kan være et stort arbejde at udskifte dem til andre. Derfor er det altid en god idé at gennemtænke, hvilken type fliser du vil have, før du beslutter dig for en bestemt type. Her er nogle råd til at finde de rigtige fliser til dit badeværelse:

  • Vil du have små eller store fliser? Mange vælger de store fliser, fordi de giver badeværelsesgulvet et roligt og harmonisk udseende.
  • Skal fliserne have en mat eller en blank overflade? I dag vælger mange matte fliser, fordi de kan lide det rustikke udseende, de giver gulvet og badeværelset. Gulvfliserne behøver ikke nødvendigvis at have den samme overflade som vægfliserne. Hvis du er usikker på, hvilken overflade du vil vælge, er du altid velkommen til at hente inspiration i din lokale XL-BYG.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk