PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Superstærke fuger med fugesand

Med specialfremstillet fugesand sikrer du fugerne i fliseterrassen et langt liv og får stabile fliser. Samtidig holder du langt lettere ukrudtet nede!

Læsetid: ca. 3-5 minutter

Almindeligt sand eller grus i terrassens flisefuger medfører meget tit fuger, der er grønne af ukrudt allerede efter den første sommer. Dette problem kan du imidlertid ofte løse med fugesand. Fugesand, der er beregnet til flisefuger, fylder fugerne godt ud, så fugerne dels bliver meget kompakte og dels fyldes helt op. Det betyder, at ukrudtsfrø blæser væk fra fugerne i stedet for at ligge godt og lunt i en halvfyldt, fugtig fuge. 

Fugesand til flisefuger


Fugesand kan anvendes til alle former for terrasser og flisebelægninger - 
med og uden kørende belastning.

Når fliserne er lagt og fugerne fyldt og vibreret, er det en rigtig god ide at feje overfladen med en smule fugesand med jævne mellemrum. Dels sikrer det, at fugerne altid er fyldt op, dels stresser det eventuelt ukrudt, så det ikke så nemt får fodfæste. Nogle typer fugesand består af ovntørret kvartssand, der har en ganske bestemt størrelse - typisk med korn i størrelsen 0-4 mm. Det skarpkantede kvartssand lægger sig godt ned i fugerne, uden at der opstår hulrum. Det betyder, at fugerne bliver tætte og stærke og får en meget ringe gennemsivning af regnvand. Det betyder endvidere, at fugen forbliver stærk og solid.
 
Så meget fugesand skal du bruge ved en gennemsnitsfuge på 3 mm:
 

Fugesand og fuger

Fugerne skal fyldes helt
Når fliserne er lagt, fejes fugesandet ned i fugen. Det sker bedst i tørvejr. Fugerne fyldes helt op, inden fliserne vibreres med en pladevibrator. Hvis der efter vibrering og fejning stadig er fuger, der ikke er fyldt helt op, efterfyldes de nu.
Derfor er fugen en vigtig del af konstruktionen
   
Det er vigtigt, at alle hulrum i fugerne bliver fyldt helt op med fugesand. Fugesandet komprimeres, når overfladen vibreres med en pladevibrator. Efter vibrering kan det være nødvendigt at efterfylde med fugesand.
 
Hvis fugerne ikke er fyldt helt op, er der stor risiko for, at regnvand løber ned gennem fugerne. Når så gruslaget bliver mættet med vand, mister det bæreevnen.
Hvis fugerne er fyldt helt op og rigtigt komprimeret, overføres trykket på fliserne - fx i indkørslen - både til nabo-fliserne og til grus-underlaget.

Hvis fugerne ikke har den rigtige udformning - eller ligefrem mangler, fordi fliserne er lagt tæt og mangler fuge, vil der opstå direkte kontakt mellem sten eller fliser, når de belastes, hvilket kan  gå alvorligt ud over flisernes kanter og hjørner.
Desuden kan manglende eller forkert udformede fuger i indkørslen eller andre flisearealer med kørende trafik medføre, at fliserne presses til siden, så der er en risiko for, at hjørner og kanter bliver beskadiget.

Kilde: Belægningsgruppen, Dansk Beton

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk