PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan vedligeholder du træterrassen

En træterrasse kan holde i rigtig mange år, når den behandles og vedligeholdes på den helt rigtige måde.

Læsetid: ca. 3-5 minutter

Det gælder først og fremmest om at holde terrassen ren og regelmæssigt behandle den med en egnet terrasseolie. Olien hæmmer belægninger i overfladen - og så får du en flot og holdbar terrasse.

Sådan behandler du med terrasseolie:

Når du skal behandle med terrasseolie, er det vigtig for det færdige resultat, at du gør overfladen grundigt rent. Det sker nemmest med en højtryksrenser

Trin 1

Brug højtryksrenseren eller vand og en stiv kost, når du skal gøre terrassen grundig rent. Alt gammel snavs og belægninger skal fjernes helt, ellers får du ikke et godt og holdbart resultat. 

Trin 2

Sørg for at holde en passende afstand fra den kraftige vandstråle ned til træet. Hvis du ikke holder afstand, risikerer du nemt at fræse overfladen i stykker, så træet flosser. Alternativt kan du vælge en højtryksrenser med flere indstillinger, og sikre den korrekte indstilling til terrassen, eller bruge en Power Patio fra Nilfisk.

Trin 3

Efter afrensningen vil terrassen som regel være ru, fordi træet rejser sig. Slib derfor hele overfladen med sandpapir. Sørg for at slibe i træets længderetning.

Trin 4

Belægninger skal behandles med Fjern Belægninger eller Fjern Belægninger Extra. Brug en havesprøjte til formålet - også selv om du ikke umiddelbart kan se belægninger på overfladen.

Trin 5

Brug en nylonsvamp eller en gulvskrubbe til at vaske træet, efter du har sprøjtet Fjern Belægninger på. Husk gummihandsker. Skyl efter med rigeligt vand og lad terrassen tørre helt, inden du fortsætter.

Trin 6

Terrasseolien findes i en lang række standardfarver, men den kan også uden problemer tones i en lang række andre kulører. 

Trin 7

Terrasseolien skal omrøres grundigt, inden du tager den i brug.

Trin 8

Brug en smal eller bred pensel afhængig af bræddernes bredde, når du skal smøre terrasseolien på. Mal kun i træets længderetning. 

Trin 9

Du skal behandle to gange med terrasseolien, så får du en mættet og mørk overflade, der giver et både flot og holdbart resultat.

Trin 10

Efter HVER oliepåføring, skal overskydende olie tørres af med rene klude efter cirka 10 minutter.

Trin 11

Husk at oliekluden kan selvantænde, derfor skal den uskadeliggøres. Det kan du gøre ved enten at komme den i vand eller du kan brænde den af.

Trin 12

Vent med at tage terrassen i brug, indtil overfladen er helt tør og ikke føles klæbrig. Ved behandling med hurtigtørrende GORI Træterrasseolie kan man gå på terrassen allerede efter én time.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk