PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Byg en flot terrasse af færdige moduler

Den modulopbyggede terrasse fra Dolle er både nem og hurtig at montere, og du kan oven i købet designe den selv. Se hvordan du bygger den her!

Læsetid: ca. 2-3 minutter

En modulopbygget terrasse fås i flere forskellige størrelser, samt til forskellige højder. Du kan vælge mellem bredder fra 2,5 meter og opefter med 120 cm spring, der er tre dybder; 1,3 - 2,5 og 3,7 m og så er der flere forskellige belægningstyper at vælge mellem. Du får alle delene leveret på din adresse, og der følger en detaljeret montagevejledning med, så den modulopbyggede terrasse er lige til at samle og montere.

Husk at tage teknisk forvaltning i din kommune med på råd, inden du kaster dig over byggeriet.

Sådan bygges terrassen

Her er en enkel trin-for-trin vejledning, der viser, hvordan den modulopbyggede terrasse tager form.
 

Trin 1

En vigtig del af den modulopbyggede terrasse er monteringen af vægbeslagene. Det er en rigtig god investering at bruge lidt tid og overvejelser omkring, hvor beslagene placeres - og at de placeres helt vandret. Det er hensigtsmæssigt at koordinere en højde, der passer med indvendigt gulvniveau - husk frigang til terrassedør. 

Trin 2

Når du har valgt den rigtige højde til den nye modulopbyggede terrasse, skal du montere vægbeslagene med de medfølgende plugs og skruer i husets sokkel/væg. Brug vaterpasset flittigt, så du er sikker på, at alle beslag sidder i præcis samme højde. I beton skal du bruge to vægbeslag pr. meter bæreskinne.

Trin 3

Når alle vægbeslagene er monteret, kan bæreskinnen hægtes på plads i beslagene. Sørg for at bæreskinnen er placeret helt korrekt i længderetningen, inden du fastgør den med det lille beslag i bunden af vægbeslagene.

Trin 4

For at finde frem til terrassens forkant - det parallelle modstykke til bæreskinnen ved væggen, er et laser nivelleringsapparat en rigtig god hjælp. Så er du sikker på, at du kan overføre højden fra vægskinnen med 100% nøjagtighed. 

Trin 5

Mål ud fra væg til støbehuller og grav ud som vist i montagevejledningen. Husk ved tre stolper er det vigtigt, at den midterste stolpe er centreret i midten af bæreskinnen. Derefter monteres et par stolper i jorden, og der anbringes en midlertidig vandret understøtning til den parallelle bæreskinne - den der er placeret væk fra huset.

Trin 6

Monter derefter bæreskinnen på de vandret monterede lægter - hen over de udgravede huller. Nu kan søjlerne (teleskopsøjlerne) monteres over støbehullerne.

Trin 7

Teleskopsøjlen kan finjusteres med 10 cm. Grovjusteringen sker i forbindelse med selve nedstøbningen af søjlerne. 

Trin 8

Bæreskinnen skrues sammen - det er vigtigt, at alt er i vater - helt vandret. 

Trin 9

Nu er selve rammen samlet; bæreskinnen ved væggen, bæreskinnen på søjler væk fra huset og de to vanger i venstre og højre side.

Trin 10

Nu er det tid til at fordele de strøer, der hviler på metalrammen, og som skal danne underlag for selve terrassebrædderne. Alt afhængig af terrassebeklædning kan træbjælkerne understøttes for hver 40-60 cm. Der må maksimalt være 60 cm mellem to strøer, og de fastgøres til metalrammen med særlige strø-beslag.

Trin 11

Terrassebrædderne kan nu monteres med de medleverede skruer. Det er en god ide at undersænke skruerne, og i hårdttræ-sorter bør du bore for, så træet ikke flækker.

Trin 12

For at holde et korrekt og ensartet mellemrum mellem terrassebrædderne er det en god ide at bruge små plastkiler som afstandsstykker, mens du skruer brædderne fast.

Trin 13

Her er der boret for til skruer. Husk at der skal være minimum 10 mm afstand til metalrammen i begge sider, så der senere er plads til at montere gelænderstolpe.
 

Trin 14

Når alle terrassebrædderne er skruet fast, er det tid til at tænke på gelænderet rundt om terrassen. Det monteres på metalskørtet uden at det spændes fast.

Trin 15

Montér bolten i toppen af gelænderstolpen, samt bolte og metalkiler til at fastholde gelænderstolpen i bunden af stolpen - uden at spænde den helt. Start i terrassens front og arbejd dig herefter ud mod hjørnerne i begge sider.

Trin 16

Metalrammerne afslutter terrassen på en sikker, effektiv og harmonisk måde. De enkelte elementer fastgøres til opstanderne med særlige afstandsstykker.

Trin 17

Det er nemmest først at montere rammerne færdigt i bunden af opstanderne hele vejen rundt, for så blot at rejse dem - dreje dem op - og montere afstandsklodser i toppen og skrue sammen.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk