PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Afrensning af alger på terrasser og hegn

Hvis terrassen eller plankeværket er grønt af alger, er det nu tid til at gribe ind. Ud over at algerne ikke er kønne at se på, er de i det lange løb også potentielt skadelige for møbler og bygningsdele.


Læsetid: 2-5 minutter

En fugtig vinter resulterer næsten altid i masser af alger. Fugt og mangel på varme og sollys er nemlig det rene guf for algerne. Algeangreb ses ofte som grønne – undertiden sorte – plamager på alle sugende overflader. Algerne holder på fugten, og er i det lange løb potentielt skadelige for møbler og bygningsdele. Algerne er også en potentiel risiko for ulykker, fordi f.eks. en træterrasse med alger bliver glat som en skøjtebane, bare der er den mindste fugt i luften.

Vand er ofte nok

Langt de fleste algeangreb kan klares med vand og en god skrubbebørste – Alternativt med hjælp fra en højtryksrenser. Dog skal man være lidt forsigtig med den kraftige vandstråle på de mere sarte materialer som f.eks. træ. Her kan man med fordel tage en lille smule kemi i brug. Med en algefjerner fra Eco Style, går afrensningen både hurtigere og nemmere, og algefjerneren vil desuden ofte beskytte overfladen, så nye algeangreb til en vis grad modvirkes.
 

Sådan afrenses terrasser og hegn for alger

Træterrassen skal renses med forsigtighed – med mindre du bruger en terrassevasker som for eksempel Nilfisk Power Patio. Det samme gælder overflader af bløde natursten: de tåler heller ikke en alt for hårdhændet behandling. Du behøver derimod ikke spare på kræfterne, hvis du skal rense betonfliser.

Afrensning af træterrasse med højtryksrenser

Trin 1 

Forsøg først og fremmest at rense din træterrasse uden brug af kemikalier ved at anvende Power Patio og rent vand.
  

Trin 2

Lykkedes dette ikke, kan du bruge højtryksrenseren (med lavt tryk) til at lægge et lag algefjerner ud på terrassen.

Trin 3 
Nu skal du lade midlet virke som angivet på emballagen.

Trin 4

Herefter renses træterrassen mest skånsomt med Power Patio monteret på højtryksrenseren. Kombinationen af kemi og roterende dyser virker lige så effektivt som hårdt tryk dog uden, at det ødelægger træet. Ved brug af Eco Style algefjerner kan du også blot vælge, at lade regnen vaske algerester og algefjerner væk. 


Rensning af bløde natursten med højtryksrenser

Trin 1
Forsøg dig først og fremmest med at anvende Power Patio og ren vand til at fjerne alger fra dine fliser. Power Patio renser skånsomt overfladen, hvorfor fliserne ikke ødelægges under processen. 

Trin 2 
Hvis fliserne ikke er rene efter første afrensning, kan du benytte dig af en algefjerner. Fordel algefjerneren på fliserne med en højtryksrenser.

Trin 3 
Lad algefjerneren virke efter brugsanvisningen

Trin 4
Herefter anvendes Power Patio for en effektiv fjernelse af alger og algefjerner om nødvendigt.


Rensning af betonfliser med højtryksrenser

Trin 1

Betonfliserne kan tåle stort set alt. Du kan både anvende rent vand og højtryksstråle til afrensning af betonfliserne, men du kan også vælge en mere tidssparende proces. For at spare tid, kan du starte med at lægge et lag rensemiddel ud på fliserne og lader det virke, inden du spuler overfladen.

Rensning af hegn og andre store flader med højtryksrenser

Trin 1

Power Patio kan også bruges på lodrette flader med vand alene. Har du et glat plankeværk af ubehandlet fyrretræ, vil det hurtigt blive adskillige grader lysere ved brugen af Power Patio. Andet træværk vil også have en god effekt af afrensningen. Når træet er helt tørt igen, er det en rigtig god investering at give det en omgang træbeskyttelse.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk