PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Montering af regnvandskassette

Hvert år falder der i gennemsnit 100.000 liter regnvand på et ”almindeligt” tag. I nogle perioder falder der hyppigere regn og man kan være udsat for, at jorden ikke kan nå at opsuge al nedbøren. Her er en regnvandskassette ideel at anvende. Se hvordan du montere en regnvandskassette her.


Læsetid: ca. 1-2 minutter

Sådan fungerer en regnvandskassette

En kassette kan rumme næsten 200 liter vand, og én kassette kan afvande et tagareal på 29 m2 - hvis jorden i øvrigt er tilstrækkelig porøs. Regnvandet ledes således direkte fra tagnedløbet gennem en tagbrønd og ud i kassetterne. Kassetterne kan stables i lag, og de skal dækkes med et jordlag på mindst 40 cm (minimum 80 cm hvis der er ”trafik”). 

Det kræver tilladelse at montere en regnvandskassette

Inden du går i gang med gravearbejdet, skal du kontakte teknisk forvaltning i din kommune og høre, om de tillader brugen af faskiner i forbindelse med bortledning af regnvand. Udover tilladelse fra kommunen er der en række afstandskrav, der skal overholdes: afstand til andre bygninger og til skel 2 meter, og afstand til beboelse eller til bygning med kælder 5 meter.
 
Du må selv stå for det meste af arbejdet; det gælder f.eks. udgravning og montering/placering af regnvandskassetterne. Hvis tagbrønden også har forbindelse til den offentlige kloak, må du dog ikke selv ændre på brønden - det vil sige skifte den eller tilslutte faskinen. Dette kræver en autoriseret kloakmester. 

Guide

Trin 1

Hvis tagnedløbet i forvejen er sluttet til en tagbrønd, kan du montere røret til kassetterne direkte fra tagbrønden. Skær tilslutningshullet i kassetten til med en skarp hobbykniv. Du skal bruge en ”overgang”, et tilslutningsstykke, der kan forbinde røret fra tagbrønden med selve kassetten. 
 
 
 

Trin 2

Inden du anbringer kassetterne i jorden, skal udgravningen fores med et lag geotekstil, som skal forhindre jord i at trænge ind i kassetterne.
 

 

Trin 3

Sidste led i monteringen er tilslutning af regn-vandsrøret i regnvands-kassetten. Husk også at pakke rørtilslutningen ind i geotekstil.
 

 

Trin 4

Til sidst pakkes regnvandskassetterne ind i geotekstil, så de er beskyttet mod jord på alle sider, inden der fyldes efter med jord.

 
 

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk