PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Faskinen forhindrer oversvømmelse

En faskine kan nærmest sammenlignes med en underjordisk forlængelse af tagrenden. Et bassin, der midlertidigt opbevarer store mængder regnvand f.eks. ved skybrud, indtil jorden igen kan opsuge og bortlede de store vandmængder.

 

Læsetid: 2-3 minutter 

Sådan etablerer du en faskine

En faskine er ideel at anvende, hvis man ofte oplever, jorden ikke kan opsuge nedbør i store mængder. Her vil faskinen bortlede vand fra tagrenden og opbevare op mod 135 liter vand alt efter hvilken faskine, man vælger at anvende. 

Værd at vide inden etableringen af en faskine 

Faskinen må du godt selv montere. Det er dog en forudsætning, at du lige tjekker med din kommune om du må anvende faskiner til afledning af vand. Hvis faskinen sluttes til den offentlige kloak, skal det ske af en aut. kloakmester.

Få tilskud til etablering af faskine 

Flere kommuner belønner private husejere for at etablere en faskine, da den aflaster det kommunale kloaksystem. Undersøg derfor altid dine muligheder for at få tilskud til dit projekt, inden du går i gang.  

Trin-for-trin guide  

Faskinen fra Plastmo består af stenuld, der er presset sammen til én blok, der måler 20x60x100 cm. Det giver en volumen på 120 liter vand og en hulrumsprocent på 94 %. Til sammenligning har almindelige stenfaskiner kun en hulrumsprocent på 25 %. Du kan kombinere flere faskiner/blokke, som serieforbindes.
Trin 1
Fordi faskinen er smal i sin konstruktion, skal du kun grave en rende der er 30-35 cm bred og 130 cm dyb.

Trin 2
Du kan sagtens grave ud med håndkraft og (stik)spade, men opgaven bliver ofte mere overkommelig med en lille rendegraver, som du kan leje.
Trin 3
Blokkene af stenuld kan uden problemer anbringes direkte i den gravede rende - De skal ikke pakkes ind i fiberdug eller på anden måde beskyttes mod tilstopning fra jorden.
Trin 4
Hver blok/faskine er forsynet med et afvandingsrør, der trækkes ud af blokken og sluttes til sandfanget fra tagnedløbet. Afvandingsrøret trækkes ud af de følgende blokke og skubbes ind i den næste blok.

Trin 5
I den sidste faskine i rækken af blokke skal afvandingsrøret lukkes med den tilhørende blok.  Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk