PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan laver du sprød og lækker pizza på grillen

Lav dine egne lækre pizzaer på grillen – det er super nemt, og så er forberedelsestiden minimal. Du kan lave pizza på både gas– og kuglegrill, hvor det eneste du skal bruge er en pizzasten.
Pizza på grillen med XL-BYG

Læsetid: 3-4 minutter

Høj temperatur giver dig en sprød pizza

Du kan nemt lave dine egne pizzaer på grillen. Når du har lavet dejen er forberedelsestiden forholdsvis kort, og så smager de fantastisk. Man kan opnå en langt højere temperatur med grillen, end man kan med en traditionel ovn, og på den måde få sine pizzaer til at smage næsten lige som de ville have serveret dem i Italien fra en rigtig traditionel stenovn. Du har mulighed for at bruge både kuglegrill eller gasgrill til at lave Pizza. 

Det kan være svært at skrive om hvilken grill – og metode som anses for at være den bedste, da der findes mange delte meninger omkring dette. Det er en smagssag, hvilket også er gældende når det kommer til temperatur, pizzasten og opskrifter. Vi kan kun anbefale dig at prøve dig frem, indtil du finder det resultat som passer bedst til dig, dine behov og smagsløg. 

Du finder her en kort guide til, hvordan du laver pizza på gasgrill og kuglegrill. Samtidig får du en lækker opskrift, så du kan komme i gang med at lave pizza til hele familien med det samme.  Pizza på grillen med XL-BYG

Grillens temperatur

Når det kommer til temperaturen er der delte meninger om, hvad den perfekte grilltemperatur er, når det kommer til at lave pizza på gasgrill og kulgrill. Der anbefales at grille pizzaer med temperaturer fra 200 grader og op til 350 grader, som typisk afhænger af grilltypen, opskriften og tilbehøret.

Opvarmning af pizzastenen

For både pizza på gasgrill og kuglegrill anbefales det, at stenen opvarmes i grillen 10-15 min før pizzaen skal bages (afhænger dog af den enkelte pizzasten). Her kan der igen være stor forskel på den sten man bager på, da den også "opsamler" varme, hvormed nogen derfor foretrækker at grille pizzaen ved en lavere temperatur. 

Afhængig af pizzasten og temperatur kan der anvendes bagepapir mellem pizzasten og pizza for at lette processen. Det gør det lettere for pizzaen at slippe fra stenen og samtidig slipper du for rengøringen. Ved meget høj varme kan man dog opleve at bagepapiret brændes, og man kan derfor med fordel i stedet for bagepapiret putte lidt ekstra mel i mellem sten og pizza. Derudover tales der også om at bagepapiret forhindrer pizzastenen i at opsamle fugten fra dejen, som er med til at gøre pizzaen lækker sprød. 

Pizza på gasgrill

Hvis du vil bage din pizza på gasgrill har du den fordel, at du hurtigt kan skabe en høj temperatur i grillen (også højere end hvad en traditionel ovn kan klare), hvilket gør det nemt at bage pizza på gasgrill. Samtidig kan det også være lettere at regulere varmen, da mange gasgrills har et indbygget termometer. Start med at tænde op for hele grillen og læg pizzastenen ind 10 – 15 min før pizzaen kommer på. Når pizzastenen er opvarmet og den ønskede temperatur er opnået, slukkes der for det blus, som er placeret under pizzastenen, da der ved høj varme, kan være en risiko for at pizzaen brænder på. Hvis denne mulighed ikke er der, kan man med fordel løfte pizzastenen med to mursten eller andre redskaber der kan tåle meget høj varme.Pizza på gasgrillen med XL-BYG

Pizza i kuglegrillen

Hvis du vil bage pizza i en kuglegrill kan man ikke på samme måde som ved pizza på gasgrill kontrollere temperaturen præcist. Dog er det stadig vigtigt at sørge for at temperaturen kommer højt op, da man ellers mister effekten ved at bage pizza på gasgrill. Ved brug af trækul kan der opnås en højere varme end ved brugen af briketter. Det kan være en god idé at placere grillkullene hele vejen rundt i kanten. På den måde skabes der en cirkulær varme, og så undgår du at pizzaen bliver brændt i bunden. Man kan med fordel løfte rist og sten, hvis du vælger at placere grillkullene jævnt rundt i hele grillen. Du skal være opmærksom på at åbne godt op for spjældet i grillen, så der produceres godt med varme i grillen, da en god ilttilførelse er med til at skabe høje temperaturer. 

Pizza på kuglegrillen med XL-BYG

Valg af pizzasten

Pizzastenen er som sagt det eneste redskab du skal bruge til at lave pizza på gasgrill og kuglegrill. Du kan få pizzasten i mange forskelligt materiale, og i både runde og rektangulære størrelser. Da pizzasten kommer i alt fra reelle stensorter, til andet naturligt materiale som minder om tegl og ler, til aluminiumsplader kan der derfor også være en stor forskel på den effekt pizzastenen har, og hvilken varme stenen kan udsættes for. Nogle sten "opsamler" varmen, mens en aluminiumsplade ikke opnår den samme effekt. Pizzastenen kan udover pizza også bruges til at bage brød, flutes og andet bagværk med. 

Rengøring af en pizzasten

Pizzastenen rengøres med varmt vand uden opvaskemiddel. Større rester kan fjernes med en svamp eller børste. HUSK at pizzastenen skal være helt tør inden den opvarmes, da den ellers kan risikere at flække.

TIP: Er du mere til deep pan pizza, kan du også sagtens lave det på grillen med en støbejernpande

Opskrift på Pizza pancetta, zucchine e scamorza affumicata

Find opskriften her

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk