PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Røgning i grillen

Ved hjælp af en håndfuld træsmuld kan du ­forfremme den almindelige grill til en røgovn – og komme et skridt nærmere BBQ'ens rødder.

røgning i grillen

Læsetid: ca 1 minut

Hvis du savner udfordring og forandring i udekøkkenet, er det en rigtig god ide at prøve røgning i grillen. I korte træk går det ud på at drysse en god håndfuld røgflis oven på kullene, samtidig med at kødet lægges på ­risten. Man starter med lidt røgflis og kan så dosere lidt mere undervejs.

Røgning i kuglegrillen

Du kan sagtens røge i en almindelig kuglegrill med gode resultater; man kan tydeligt smage røgen, selvom det ”kun” er en kombination af røgning og grillning. Gør kuglegrillen klar til indirekte varme, det vil sige de varme grillkul placeres ude i hver side af grillen. Anbring en aluform med vand på kulristen. Tag en håndfuld røgflis, væd med vand og læg røgflisen ned til de varme kul. Vent med at lægge maden på risten – til røgen har ­dæmpet sig en smule. Efterhånden som maden tilberedes, kan du spæde til med røgflis – og supplere med vand, som hjælper med at holde temperaturen lav, hvis du vil røge over længere tid.

Røgning i Q-grill

Hvis du vil røge i Q-grillen, lægger du en håndfuld røgflis på risten ved den inderste brænder, så varmen kan sætte gang i røgningen. Når røgen har fat, kan du lægge maden på risten.

Røgning på gasgrill

De fleste gasgriller kan suppleres med et såkaldt røgkammer. Når du skal røge, anbringes røgflis direkte i dette kammer. Gasgrillen virker dermed automatisk, og røgningen begynder efter kort tid. 

Se vores store udvalg af grill her! 

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk