PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Brug kun rigtig røgflis

Lad være med at tage en håndfuld savsmuld fra ­hobbyværkstedet. Kombina­tionen af gulvopfej og fyrretræs-smuld samt rester af olie fra motorsaven kan være både sundhedsskadeligt og give en dårlig bismag til maden. Køb i stedet røgflis; ”savsmuld” der decideret er beregnet til at røge med, eller gem lidt af frugttræerne når de beskæres.


Læsetid: ca 1-2 minutter

Saltning og tørring

Kød, fisk og fjerkræ der røges i røgovn, bør saltes og tørres inden det røges. Saltningen udtørrer kødet og giver smag. Når man varmrøger, har saltningen kun betydning for smagen – der er ikke tale om konservering, som det er tilfældet, når man salter ved koldrøgning (under 60 grader). De fleste hjemmerøgere foretrækker at salte i en saltlage (man kan også tørsalte). Lagen består af vand, salt, sukker og evt. krydderier, og når kødet har ligget i lagen i passende tid, skylles det og tørres – f.eks. i køleskabet – inden det røges.

Mange slags røgflis og -træ

Der er et par tommelfingerregler, når det gælder valg af træsort til røgningen. Allerførst glem alt om nåletræ, typisk gran og fyr. Indholdet af harpiks giver en meget grim bismag.
 
Frugttræ er rigtig velegnet til røgning, f.eks. æble-, pære- og nøddetræ. Men træet skal være tørt og uden bark, inden du bruger det til røgning.

Lav din egen røgpakke

Du kan tilføre spændende smag til røgen ved hjælp af en pakke med f.eks. krydderurter og tørrede bær. Røgpakken er nem at lave. Pak røgflis og tørrede krydderurter ind i et dobbelt lag alufolie. Fold folien sammen om røgflisen - men ikke for stramt og tæt; der skal kunne komme luft til. Prik huller i folien i den side der vender opad.

Krydderier, te og kaffe

Tørrede (knuste) enebær er rigtig gode til alle former for vildt – eller til kød, der skal have vildtsmag. Fjerkræ som f.eks. andebryst får en spændende smag, hvis du laver en røgpakke med ris, sort te og en krydderiblanding. Citron og citronmelisse passer fint til fisk, og hvis du vil give kød en anderledes, spændende smag, kan du prøve med krydderier som kanel og allehånde.

Mesquiterøget laks

Ingredienser: 

1 side laks 
Citronpeber 
Lidt olivenolie 
Salt og peber


Laksen tjekkes for ben, som fjernes. Skær laksen i portionsstykker og lad skindet sidde på. Læg stykkerne i en fiskebakke/grillbakke med skindsiden ned. Pensl med lidt olivenolie og krydr med citronpeber, en anelse salt og lidt peber.
 
Husk at sætte en god håndfuld Weber Mesquite-røgygeflis i blød min. 1⁄2 time før grillning.

Ved grillen:

1⁄2 grillstarter klargjorte briketter kommes i grillen til indirekte grillning. Læg bakken med laksen på risten mellem kullene og kom en lille håndfuld røgygeflis i hver side af grillen, ovenpå kullene. (Risten kan på de fleste modeller åbnes i siderne). Efter ca. 10-15 min. er laksen klar til servering. Grill-/røgetiden afhænger af fiskens tykkelse, men pas på med ikke at give den for meget. Den skal virke næsten rå, så er den mest lækker.
 
Lad den trække i 5 min. og fjern forsigtigt skindet fra laksen. Det gøres let med en palet eller lignende.
 
God fornøjelse og velbekomme!
 

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk