PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan redder du din græsplæne efter tørke

Efter en lang tør periode er græsset gult og vissent. En del af græsplænen er sågar død, men du kan nemt skabe en grøn og blød græsplæne igen ved at følge nogle simple trin.
Få græsset grønt igen

Sådan redder du din græsplæne efter tørke

En lang og tør sommer er en fryd for mange danskere. For haveejere kan det dog være en blandet fornøjelse, når solen endnu engang skinner fra en skyfrihimmel. Tørken sætter nemlig sine spor i haven. 

Særligt græsplænen ligner blot en skygge af sig selv med sine gule og visne græstotter hist og her. Selvom regnen med tiden gør græsplænen grøn, bliver plænen aldrig helt den samme igen. Det skyldes, at en græsplæne består af mange forskellige sorter. Nogle sorter er krybende og fint græs, andre er mere buskede i sin udformning mens andre igen er stride, som vi kender dem på marker og i vejkanter.

De grove græsarter overlever

Når tørken varer ved i en længere periode, begynder de finere og mere krybende græsarter langsomt at visne og dø. De grove græsarter kan derimod godt holde til en længere tørke. Når regnen kommer igen og overdænger græsset med længe tiltrængt vand, vil det derfor være den stride og mere grove græsart, der vil komme frem, mens de fine og bløde græsarter forbliver forkullede at se på. I praksis betyder det, at græsplænen ganske vist bliver grøn, men desværre ikke lige så fin og blød som før tørken.

Vissen græsplæne

Lad græsplænen genopstå

Du kan heldigvis sagtens få en flot og blød græsplæne igen. Først og fremmest skal du være tålmodig før, du påbegynder dit reparationsarbejde. Der skal være faldet minimum 30 mm. regn før første trin kan igangsættes. Når de 30 mm regn er faldet, skal du have gang i vertikalskæreren, hvis du virkelig vil se et flot resultat.

En vertikalskærer sørger for at fjerne det døde græs og løsne rødderne på det tilbageværende. Derudover hjælper det med at bekæmpe eventuel mos i plænen. Når du har gennemgået din græsplæne med vertikalskæreren, skal du topdresse plænen. Det betyder, at du skal fylde et tyndt lag jord ud, hvor der skal sås græs på ny. Disse to trin kan man vælge at springe over. I sidste ende, vil det dog betyde en mindre flot græsplæne.

Når græsplænen er klar til såning, skal du have fat i nogle kvalitetsgræsfrø. Den rette frøblanding har stor betydning for slutresultatet. Anvend gerne et af de anerkendte mærker som f.eks. Turfline eller Leaf. Spred græsfrøene ud med en løs og afmålt hånd. Er der tale om store områder, kan du med fordel anvende en frøspreder. Du kan så græs så længe temperaturen holder sig mellem 10-20 grader.

Nu skal græsplænen hvile…

Efter såningen af det nye græs, skal du have tålmodighed. Lad det nye græs få ordentligt fat og lad det gamle græs hele. Tørken har været hård, og der skal en længere periode til for at få rigtig gang i fotosyntesen. Når græsset har en længde på 6 cm, skal det klippes første gang. Plæneklipperen bør være indstillet til blot at klippe græsset til 5-6 cm, så græsset beholder sin længde.

Inden du ser dig om, vil din græsplæne være så god som ny.

Grøn græsplæne

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk