PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Rul græsset ud

Når du skal anlægge en ny græsplæne, kan du så græsfrø, hvis du har tid til at vente. Hvis det skal gå stærkt, kan du få en flot, færdig græsplæne på en dag eller to, hvis du bruger rullegræs.

Rullegræs - XL-BYG

Læsetid: ca 2-3 minutter

Normalt kræver det lidt tålmodighed at anlægge en ny græsplæne – der går lang tid, fra du har sået græsfrø, til jorden får bare antydning af et grønt skær. Skal det gå stærkt, er rullegræs istedet den helt rigtige løsning.

Du bestiller det nødvendige antal m2 i din lokale XL-BYG, og så bliver din nye græsplæne leveret direkte på din adresse i ruller.

Sådan gør du haven klar til rullegræs

Du slipper lettest fra forarbejdet, hvis jorden ikke er våd eller fugtig. Hvis du arbejder i tør jord, hænger jorden ikke fast i redskaber og fodtøj, og den er ikke så svær og tung at håndtere.

Jorden skal forberedes

Når du modtager din nye græsplæne, skal ”bundarbejdet” være i orden, og rullerne skal lægges på hurtigst muligt, derfor er det vigtigt at forberede jorden i god tid. Jo mere energi du lægger i forarbejdet, desto flottere bliver din nye græsplæne.

Trin 1

Som det allerførste bør jorden fræses igennem med en motoriseret havefræser. Du får det bedste resultat hvis du fræser to gange - på langs og på tværs. Sørg for at fræse jorden ned til 25 cm dybde.

Trin 2

Når jorden er gennemfræset, er det relativt nemt at fjerne ukrudt. Sørg for at få alle rødder og rodstumper med. Når jorden er ”ren”, rives den godt igennem, så alle knolde jævnes ud.

Trin 3

Gå en tur på hele arealet i ”gåsegang” med små overlappende skridt, så jorden trykkes let sammen. Gå både på langs og på tværs. Træk en palle eller en stige hen over jorden, så overfladen bliver helt plan. Slut gåturen med en let rivning af overfladen, så de øverste centimeter løsnes. 
Jorden skal også gødes godt, inden græsset rulles ud. Brug en traditionel gødning som f.eks. NPK 14-3-15, og regn med at der skal bruges cirka et par kilo pr. 100 m2. Jorden må gerne vandes moderat inden udrulning. 

Rul græsset ud

En palle med rullegræs vejer omkring et ton. Derfor er det en god ide evt. at lægge plader ud, der hvor lastbilen skal køre. Når rullegræsset er leveret, er du blot 6 trin fra at have en flot græsplæne.

Trin 1

Græsset skal rulles ud senest 8 timer efter leveringen. Hvis du ikke er helt klar til at rulle græsset ud, når det bliver leveret, skal du holde pallerne med græsrullet let fugtige ved forsigtigt at overbruse dem med haveslangen. Det er især de øverste lag på pallen, der kan risikere at tørre.

Trin 2

Banerne af rullegræs lægges forskudt - i forbandt - så samlingerne er forskudt i forhold til hinanden, således at to samlinger ikke ligger ved siden af hinanden. Det giver mindst synlige samlinger.

Trin 3

Hvis du er nødt til at bruge trillebøren til transport henover de allerede lagte baner, bør du lægge plader ud, så du ikke kører med trillebøren på det nylagte rullegræs.

Trin 4

For at rullegræsset kan få god kontakt til underlaget og slå rod med det samme, skal overfladen tromles igennem med havetromlen. Du kan også bruge metoden med ”gåsegang”, men tromlen giver det pæneste resultat. Gå herefter plænen igennem og fyld samlingerne med sand eller med en blanding af sand og muld.

Trin 5

Sørg for at vande græsplænen grundigt, så rødderne kan sætte sig.

Trin 6 

Din nye græsplæne er færdig, når den er rullet ud. Derfor begynder den også at vokse med det samme, og du skal regne med at bruge plæneklipperen allerede efter en uges tid. Plænen er lidt sart de første 2-3 uger, derfor skal den behandles lidt forsigtigt!

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk