PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Enkel guide til pleje af græsplænen

En græsplæne kræver enkelte tiltag for at forblive tæt og grøn. Vi giver dig her 9 gode råd inddelt efter hvornår de skal udføres.

Sådan plejer du græsplænen

Læsetid: ca 2-3 minutter

Vedligeholdelse af græsplænen

En græsplæne forbliver ikke grøn og veltrimmet uden en smule hjælp. Selvom du har en robotplæneklipper, kræver græsplænen f.eks. stadig gødning og kalk for at holde sig pæn. Vi har samlet 9 gode råd til at vedligeholde en flot græsplæne og inddelt efter sæson

Gøremål i foråret

Giv rodnettet luft

Græsplænen har bedre betingelser for at vokse sig stærk, hvis den kan trække vand og næring nok op af jorden. Det kan du sikre ved at bruge en plænelufter. En moderne plænelufter kan desuden både lufte plænen samt fjerne mos. Så slår du to fluer med et smæk. Alternativt kan du bruge et gravegreb, som du går plænen rundt med.

OBS: hvis du har meget mos, bør du efterså græsplænen efter mosfjerningen.

Trim græsplænens kanter

Brug en kantskærer eller en almindelige havespade til at skære græssets kanter af. Det sikre, at græsset ikke gror ind i bedene, ligesom det skaber en flot finish. Hvis der er steder, hvor plæneklipperen ikke kan nå, bør du anvende en græstrimmer til at slå græsset i disse områder.

Påbegynd klipning af græsset

Det er vigtigt, at græsset bliver klippe regelmæssigt fra april og frem til slutningen af oktober. Hvis du har en robotplæneklipper, bør den altså sættes ud fra april, når vejret igen tillader græsset at gro, og tages ind igen slut oktober, start november. Vær opmærksom på at græsplænen har bedst af at starte og slutte med en lidt højere klippehøjde på 5-6 cm.

Fjern ukrudt

Fjern allerede ukrudt i foråret, så du kan undgå at frøene spreder sig senere på året.

Gødning af græsplænen 3-4 gange om året

Sørg for at gøde din græsplæne 3-4 gange om året. Start gerne i april med første omgang, juni med næste og september med sidste. Er der behov for mere gødning kan du lægge en ekstra gødning ind midt i sæsonen. Én gang hvert 4-5 år, bør du også strø kalk ud, da dette hjælper græsset med at optage næring fra jorden.

Læs mere om: Hvordan skal jeg gøde min græsplæne

Gøremål om sommeren

Vand i tørkeperioder 

Sørg for at vande græsset en enkelt gang eller to i tørkeperioder. Det er vigtigt du ikke vander ofte, men til gengæld vander helt i bund. Såfremt der ingen tørkeperioder er, kan du springe over sommervandingen.

Gødning i juni

Husk også at gøde græsplænen i juni, så den rigtigt kan vokse sig grøn og flot. Det er smartest at gøde dagen inden regnvejr, da grenen så kan skylle de gode næringsstoffer ned i jorden.Sådan plejer du græsplænen - Undgå blade

Gøremål i efteråret

Hold plænen ren

Riv de visne blade væk fra plænen, eller lad dem blive klippet i stykker af plæneklipperen, såfremt den er stærk nok til dette. Samtidig, kan detvære en god idé lige at fjerne eventuelt nye skud af ukrudt allerede nu.

Topdress plænen

Hvis din græsplæne er lidt ujævn eller en lang sommer med vandingsforbud har skadet din græsplæne, kan det være en god idé at topdresse plænen og efterså, hvor nødvendigt.

Læs mere om: Sådan redder du din græsplæne efter tørke


Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk