Videoopskrift
Opskrift: Rarbarber Tarte Tatin af Gorm Wisweh
Leder du efter en skøn dessert, som du kan imponere dine gæster med? Se opskriften på rarbarber Tarte Tatin af Gorm Wisweh her.
Videoopskrift
Leder du efter en skøn dessert, som du kan imponere dine gæster med? Se opskriften på rarbarber Tarte Tatin af Gorm Wisweh her.
Opskrift af: Gorm Wisweh
Personer: 4 pers.
500 gr rabarber
200 gr rørsukker
25 gr smør
1 tærtebund
1 stang vanilie
200 gr mascarpone
1 øko citron
1 dusk jernurt eller mynte
1 tærte.
Opvarm Grillfornoen til lige under grilltemperatur.
Skræl rabarberne og skær dem i grove stykker. Vend dem med korn fra ½ vaniljestang.
Smelt sukkeret på panden eller direkte i en tærteform, der tåler varme.
Når sukkeret er smeltet, placeres rabarberne i formen, og et par klatter smør fordeles jævnt.
Dæk med tærtebunden og tryk den forsigtigt ned omkring rabarberne. Prikkes med en gaffel i tærtebunden.
Placer tærten tilbage i Fornoen og antænd småpinde for at tilføre varme til loftet af ovnen, så tærten bliver sprød på toppen. Bag i cirka 10-15 minutter og husk at vende tærten et par gange under bagningen.
Imens blandes mascarpone med citronskal, vanilje og lidt sukker for at skabe en dessertcreme. Eventuelt kan den spædes op med lidt cremefraiche eller fløde for at opnå en glat og fin konsistens.
Når tærten er gylden og sprød på toppen, er den færdig og klar til servering sammen med mascarponecremen. Pynt gerne med jernurt eller mynte, der komplementerer den fyldige creme og de syrligt søde rabarber.