Videoopskrift
Opskrift: Pizza med ventricina og bøffelmozzarella
Der er ikke noget bedre end en skøn pizza. Se opskriften af Nikolaj Juel her.
Videoopskrift
Der er ikke noget bedre end en skøn pizza. Se opskriften af Nikolaj Juel her.
Opskrift af: Nikolaj Juel
Personer: 4 pers.
Tomatsauce
Ventricina (spicy salami)
Bøffelmozzarella
Når pizzaen er bagt, kom lidt rucola på pizzaen og et dryp god olivenolie.
1 kg tipo 0 eller Tipo 00
650 ml vand
2 gram gær
30 gram salt
2 dåser flåede tomater
1 fed hvidløg, halveret
Et knips chiliflager
2 spsk olivenolie
Salt og peber
Melsorten er afgørende for at opnå den perfekte pizzadej, og du kan vælge mellem Tipo 0 eller Tipo 00. Det kritiske element her er proteinprocenten, som bør være 12,5 % eller højere, da det er denne procentdel, der skaber en robust glutenstruktur.
Put vand og salt i en skål, og rør omhyggeligt rundt.
Tilsæt 30% af melet og rør, indtil alle klumper er opløst.
Tilsæt gær og resten af melet. Ælt dejen i skålen, indtil melet er optaget, og vend derefter dejen ud på bordet.
Ælt dejen i 10-15 minutter, indtil den er glat og stærk. Sørg for, at dejen opretholder en kernetemperatur mellem 23 og 26 grader.
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hvile i 2 timer.
Del dejen i 6 portioner og rul dem til små boller. Placer bollerne i en plastkasse, der er stor nok til, at de ikke berører hinanden. Dæk med et låg og lad dejen hæve i 24 timer ved 16-18 grader, ideelt set i et køligt rum.
Form pizzaen ved at presse dejen ud med dine hænder - undgå brug af en kagerulle. Drys durummel på bordet, når du laver dine pizzaer.
Pres dejen med fingrene for at danne en kant på 2 cm hele vejen rundt. Vend pizzaen og gentag processen 4 gange.
Nu bør pizzaen have en diameter på 20-25 cm. Stræk dejen hele vejen rundt, indtil pizzaen når en diameter på 35-40 cm.
Påfør tomatsauce og tilsæt topping efter smag. Drys lidt durummel på din pizzaspade og skub den forsigtigt ind under pizzaen. Placer pizzaen midt i Forno Spin og tænd for rotationen. Bag i 1-1 1/2 minut.
Hæld olivenolie og hakket hvidløg i en gryde, og sæt det over varmen.
Opvarm olien ved medium varme. Når hvidløget får en gylden farve, tilsæt chilien og dernæst tomaterne.
Tilføj salt og peber, og lad tomatsaucen simre i 20-30 minutter. Smag på saucen og tilpas med ekstra salt og peber, hvis nødvendigt.