XL-BYG logo

Opskrift

Opskrift: Fajita grillspyd med avocado-chimichurri

Lækre fajita grillspyd med avocado-chimichurri vil hitte på en grillaften med familie og venner. Læs opskriften her.

Vil du gerne spice menuen op til aften? Så er disse smagfulde Fajita grillspyd et fremragende bud.

Fajita spyd på grillen med lækker dyppelse

Ingredienser til 4 personer:

  • 800 g oksekød skåret i store tern, f.eks. filet

  • 1 spsk. stødt paprika

  • 1 tsk. hvidløgspulver

  • 1 spsk. oregano

  • 1 tsk. chiliflager

  • 1 tsk. spidskommen

  • 1 tsk. havsalt

  • 1 tsk. kværnet sort peber

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 rød peberfrugt skåret i grove tern

  • 1 gul peberfrugt skåret i grove tern

  • 1 grøn peberfrugt skåret i grove tern

  • 1 rødløg skåret i grove tern

  • 8 GrillGrill træspyd

Avocado-chimichurri:

  • 2 modne avocado

  • 1 presset fed hvidløg

  • ½ dl olivenolie

  • 1 finthakket rød chili

  • 1 dl hakket bredbladet persille

  • 1 dl hakket koriander

  • Salt og kværnet peber

  • Limesaft

  • 1-2 spsk. rødvinseddike

Tilbehør: Grillet brød

Fajita grillspyd

Bland i en stor skål paprika, hvidløgspulver, oregano, chiliflager samt salt og peber. Rør krydderiblandingen sammen med olivenolie. Vend kødtern, peberfrugter og løg i krydderiblandingen. Lad kød og grøntsager trække 30 min. i krydderiblandingen.

Avocado-chimichurri:

Blend med en stavblender avocado, hvidløg og olivenolie til glat konsistens. Vend avocadoblandingen med chili, persille og koriander. Smag til med salt, peber, limesaft og rødvinseddike.

Fordel kød og grøntsager på træspyddene. Grillspyddene på grillen ved direkte varme ca. 3 min. på hver side. Server spyddene med avocado-chimichurri og grillet brød.

Tip

Kødet kan med fordel marineres i krydderiblandingen dagen før, dermed udvikles der endnu mere smag fra krydderierne. Grøntsagerne vendes i blandingen 30 min. før tilberedning. Husk at bruge kød af høj kvalitet – det gør en kæmpe forskel.

ANDRE HAR OGSÅ LÆST

ANDRE HAR OGSÅ SET