Videoopskrift
Opskrift: Okse i østersauce
Få en lækker wokopskrift på okse i østersauce og se videoen med Dak Wichangoen her.
Videoopskrift
Få en lækker wokopskrift på okse i østersauce og se videoen med Dak Wichangoen her.
Opskrift af: Dak Wichangoen
Personer: 4 pers.
500 g oksesmåkød / wok strimler / yder-/inderlår i meget tynde skiver.
2 gulerødder
2 grønne peberfrugter
2 kinakål
2 rødløg
2 store chili
2 fed hvidløg
50 g ingefær
1 bdt thaibasilikum
Vegetabilsk olie til at stege (Brug ikke olivenolie)
Skær grøntsagerne i passende stykker, mens chili, hvidløg og ingefær hakkes groft.
Start med at stege kødet ved høj varme. Når det har fået en flot stegeskorpe, fjernes det fra varmen.
Ved medium varme, steg først chili og hvidløg, hvorefter gulerødder, peberfrugter, kinakål og løg tilsættes. Sautér ingredienserne ved høj varme i 1-2 minutter. Vend derefter kødet tilbage i panden, tilsæt saucen, og der stir fries i et par minutter.
Sluk for varmen og rør hakket basilikum og ingefær i retten. Server med jasminris.
En wok med olie er det ultimative at bruge til fritering, hvis man ikke har en friture. Hvorfor? Fordi en wok er tyndere, og derfor nemmere at holde (meget) varm, så man hele tiden steger og ikke ender med at koge i olie. Den har en skålform og er dyb. Det gør, at man kan bruge mindre olie. Brug altid vegetabilsk olie til at stege i (ikke olivenolie).