Ting der står fremme samler hurtigt støv og bliver solskadet. Derfor kan det være en god ide at gøre op med sig selv, hvor ofte man bruger sine ting. Er det noget man bruger dagligt, kan det være en god idé ikke at pakke det for langt væk. Mens vinterjakken og andre sæsonprægede ting måske godt kan få den bagerste plads på hylden.
Hvis du vælger at have dine ting til opbevaring over længere tid f.eks. over en sæson, er det vigtigt at du pakker dem lufttæt. På den måde undgår du at dine ting får fugt eller risikerer at blive ødelagt af skadedyr. Derudover bør du være opmærksom på, at de ikke står et sted, hvor de udsættes for regelmæssig sollys, da det også kan være med til at ødelægge dit tøj eller dine værdifulde genstande.
Det kan også være en god idé at huske på, at de ting der bliver pakket længst væk, ofte bliver glemt. Overvej derfor at lave dit eget system, over de kasser som får pladsen der kan være svært tilgængelig. Her kan du enten skrive tydeligt på kassen hvad den indeholder, eller du kan skrive i en notesbog eller på din smartphone hvad du pakker væk. Dermed får du et overblik over alle dine ting, og så er tingene måske lettere at få i brug igen, da du ved at du har dem, og hvor du kan finde dem.
Hvis man har for mange ting kan det hurtigt føles som, at man mangler plads. Det kan være børnenes legetøj som ligger og flyder over hele gulvet. Her kan du med fordel købe nogle små kasser med sjove motiver, som passer ind på børneværelset.
Faktisk kan en simpel opbevaring af nogle kasser hurtigt give dig meget mere plads. Mange vælger at benytte sig af den ekstra plads som ofte er oven på klædeskabet til ekstra opbevaring. Her kan du med fordel købe nogle plastkasser med låg til dine ting. Kasserne sørger for at dine ting ikke bliver ødelagt, får fugt eller får besøg af møl eller andre insekter, mens de står til opbevaring. Der findes også plastkasser på hjul, så man kan udnytte pladsen under sengen og sofaen.
Du kan også opleve at der ikke er plads til alle dine ting i skabet. Her kan der være stor forskel på de klæde- og garderobeskab der findes. Du kan få færdigbyggede skabe, hvor der stor set ikke skal skrues eller hamres på noget. Der findes også mange variationer af skabe – og garderobe moduler, hvor du med præcise mål, selv har mulighed for at sammensætte, og bestemme opbygningen af dit skab. Til sidst er der også dem, som selv bygger deres klædeskab fra bunden. En ting har de dog alle tilfælles, jo mere plads du har, desto lettere er det at holde orden på dine ting.
Hvis dine ting udsættes for solens stråler over længere tid, kan de hurtigt tage skade og blive ødelagte. Kulørte ting kan miste farve, og ting der er lavet af skrøbeligt materiale kan blive ødelagt af solens varme. Sørg derfor at pakke tøj og ting væk, som du ikke bruger. Hvis du har et fritstående tøjstativ, så vær opmærksom på, at det ikke står i direkte sol. Her vil kulørt tøj hurtigt blegnes på den side, der er udsat for solens stråler. Selvom solen skinner mest i løbet af sommermånederne, er det noget som du bør være opmærksom på året rundt.

Oplever du pludselig små mystiske huller i dit tøj, så skal du være opmærksom på, at dit klædeskab kan være blevet ramt af møl. Møl er små insekter som lever af fibrene i dit tøj, især uld og bomuld, og der gnaves derfor små synlige huller. De små insekter ødelægger dit tøj, og derfor gør du klogt i at forebygge møl inden dit tøj ødelægges.
Du kan forebygge møl ved at sørge for at tøjet i dit klædeskab er rent. Vær derfor opmærksom på, at snavset tøj ikke lægges tilbage i skabet, da møl foretrækker beskidt tøj. Det gælder også det tøj du vælger at pakke væk for sæsonen, og først skal pakkes frem igen til næste sæson. Sørg for at vaske det inden, og pak det derefter ned i lufttæt opbevaring.
Kilder: https://www.bolius.dk/moel-i-toej-og-moebler-saadan-slipper-du-af-med-dem-8299/